Βιογραφικό

Αθανάσιος Βασ. Κωταντούλας

Ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Επιστημονικού Κέντρου Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης Πατρών.

Πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελληνική Επικράτεια και στην Τσεχική Δημοκρατία από τον Ιούλιο 1999, κάτοχος πτυχίου BACHELOR BSc, απόφοιτος της Αγγλόφωνης Κρατικής Σχολής Φυσικοθεραπείας Πανεπιστημίου Καρόλου Πράγας Τσεχίας [1996-1999] CHARLES UNIVERSITY PRAGUE CZECH REPUBLIC.

Από τον Ιούνιο 1998 έως και τον Σεπτέμβριο 1999, μετά την ορκoμωσία του ως Πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής τον Ιούνιο 1999, ήταν μέλος ως εξασκούμενος της παγκόσμιας φήμης ποδοσφαιρικής ομάδας SPARTAK PRAGUE FC.

Μετεκπαιδεύτηκε και ειδικεύθηκε το ακαδημαϊκό έτος ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 1999 – ΙΟΥΛΙΟ 2000, στις Αθλητικές & Μυοσκελετικές Κακώσεις Sports & Musculoskeletal Injuries, καθώς και στην Θεραπεία Δια Χειρών MANUAL THERAPY, στο Πανεπιστήμιο του Nottingham Αγγλίας, όπου απέκτησε πρακτική και κλινική εμπειρία εργαζόμενος ως εξασκούμενος στο QUEENS MEDICAL CENTER NOTTINGHAM UNIVERSITY HOSPITAL καθώς και στην παγκόσμιας φήμης ποδοσφαιρικής ομάδας ΝΟΤΤΙNGHAM FOREST FC.

Είναι ειδικός Θεραπευτής Δια Χειρών – Manual Therapist 2000 – 2001 και ειδικεύεται στην Θεραπεία Myofascial Trigger Point & Spinal Manipulation, μετά το πέρας της μετεκπαίδευσης του και ειδίκευσης του στο LENOX HILL HOSPITAL, Νέα Υόρκη Αμερικής.

Διατέλεσε Φυσικοθεραπευτής των Στρατιωτικών Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης κατά την Στρατιωτική Θητεία του [18 μήνες] την περίοδο 2001-2002 και είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Επίσης, διατέλεσε επίσημος Φυσικοθεραπευτής των ποδοσφαιρικών συλλόγων ΠΑΕ ΑΧΑΪΚΗ [Δ΄& Γ΄ Εθνική] σεζόν 2002-03-04 όπου και πανηγύρισε το πρωτάθλημα από Δ΄ σε Γ΄ Εθνική, ΠΑΕ ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ [Δ΄& Γ΄ Εθνική σεζόν 2004-05-06 όπου και πανηγύρισε το πρωτάθλημα από Δ΄ σε Γ ΄Εθνική], ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ [ Β΄ Εθνική σεζόν 2005-06 ] & μετά από 4 έτη επανήλθε [ Γ Εθνική σεζόν 2010-11 όπου και πανηγύρισε το πρωτάθλημα τον Μάϊο 2011 και την άνοδο στην Β΄ Εθνική ] & συνέχισε με επιτυχία [ Β΄ Εθνική σεζόν 2011-12-13 ] .

Διατέλεσε επίσημος Φυσικοθεραπευτής του συλλόγου καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ επί 4 συναπτά έτη, όπου πανηγύρισε συνεχόμενα πρωταθλήματα και ανόδους [ Γ΄& Β΄& Α2΄& Α1΄Εθνικές κατηγορίες σεζόν 2006-07-08-09-10 ] επί εποχής προεδρίας Κου Μπογονικολού .

Έχει παρακολουθήσει εντατική μεταπτυχιακή εκπαίδευση ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ & ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗΣ στο γνωστό κολλέγιο της Σουηδίας Ackermann College of Chiropractic την περίοδο Ιουνίου 2012. Επίσης, συνεχίζει την εκπαίδευση του καθώς κάθε χρόνο σχεδόν επισκέπτεται την Σουηδία και το συγκεκριμένο Κολέγιο με σκοπό την εξέλιξη και μετεκπαίδευση του στην ΧΕΙΡΟΠΡΑΚΤΙΚΗ . Σε λίγο καιρό θα του απονεμηθεί το MASTER CHIROPRACTIC στην μέθοδο ΑΚΕΡΜΑΝΝ η οποία υπάρχει πάνω απο 40 χρόνια .

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 είναι Ε.Συνεργάτης – Καθηγητής στο ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ Τμήμα Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο όπου διδάσκει το μάθημα Κλινικής Μυοσκελετικής Ι στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Επίσης, έχει διδάξει την περίοδο 2008-09-10-11 στην πανελληνίως γνωστή ιδιωτική σχολή ΙΕΚ ΑΚΜΗ  στην ΠΑΤΡΑ .

Από τον Οκτώβριο 2012 έως Μάιο 2013 έχει χαράξει μια νέα καριέρα και θεραπευτικό ορίζοντα στις Εναλλακτικές & Ολιστικές Θεραπευτικές Μεθόδους & Tεχνικές – COMPLEMENTARY & HOLISTIC ALTERNATIVE THERAPY. Είναι σπουδαστής της ειδικότητας ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑΣ με την πασίγνωστη καθηγήτρια Hagar Basis, Διευθύντρια Ευρωπαϊκού Διεθνούς Ινστιτούτου Ρεφλεξολογίας, καθώς επίσης και της αναγνωρισμένης σχολής ΟΜ – ORIENTAL MEDICINE & SHIATSU TRAINING CENTRE όπου διδάσκει η πασίγνωστη Βελονίστρια Ιλάειρα Μπουρατίνου απόφοιτη του London School of Acupuncture , εκεί όπου σπουδάζει ΗΛΕΚΤΡΟ-ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ – SHIATSU – TUINA – SOTAI – MOXA – ACUPRESSURE – THAI MASSAGE – AROMATHERAPY – ONSITE MASSAGE – REFLEX ZONE -MAGNETIC CUPPING.

Επίσης, έλαβε το CERTIFICATE IN ACUPUNCTURE έχοντας παρακολουθήσει από τον Οκτώβριο 2012 έως Μάϊο 2013 την εντατική εκπαίδευση στον ΗΛΕΚΤΡΟ-ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ,ΣΩΜΑΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ & ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με τον έμπειρο Άγγλο καθηγητή πανεπιστημίου Dr.CHRIS NORRIS ο οποίος είναι καθηγητής Φυσικοθεραπείας σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και Βελονιστής στο Λονδίνο και Μάντσεστερ επί 30 έτη και ταξιδεύει όλο το κόσμο για να εκπαιδεύσει πτυχιούχους Φυσικοθεραπευτές.

Η αγάπη του για την επιστήμη της Φυσικοθεραπείας και εν γένει για την Ολιστική Θεραπευτική αντιμετώπιση του ασθενή έχει ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί να ενημερώνεται συνεχώς με διάφορα σημαντικά μεταπτυχιακά σεμινάρια υψηλού επιπέδου γνώσης και κατάρτισης. Έτσι λοιπόν, τον Ιανουάριο 2013 ξεκίνησε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών όπου ελάχιστοι συνάδελφοι φυσικοθεραπευτές έχουν πάρει μέρος σε όλη την Ελληνική Επικράτεια Πρόκειται για μια μετεκπαίδευση πολύ σημαντική και με ορατά τα αποτελέσματα στη υγεία του ασθενή από την πρώτη κιόλας ημέρα θεραπείας . Οι σπουδές διήρκησαν περίπου ένα έτος υπό την αιγίδα του Καθηγητή ιατρού χειρουργού Ιταλού GIANCARIO BAZZONI, προέδρου της διεθνούς φήμης εταιρείας MEDICAL INTERNATIONAL SCHOOL OF AYRICULAR ACUPUNCTURE ROMA ITALY, σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ΙΤΜΕ στην Αθήνα. Στις 6 Δεκεμβρίου 2013 του απονεμήθηκε το CERTIFICATE IN AYRICULAR THERAPY, ΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΩΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟ-ΩΤΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ από τον Καθηγητή G.BAZZONI .

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ξεκίνησε μια νέα καριέρα και μια νέα εκπαιδευτική σταδιοδρομία, αποφασίζοντας να σπουδάσει σε μια σχολή πασίγνωστη με μεγάλη φήμη σε όλο το πανελλήνιο . Η σχολή ονομάζεται ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, έχει έδρα στην Κηφισιά και ιδρυτής της εδώ και 10 έτη είναι ο Κύριος Αλέξανδρος Τυλικίδης Φυσίατρος-Βελονιστής, πρώην φυσίατρος του Ασκληπιείου Βούλας, όπου έχει εκπαιδευτεί στην Κίνα και είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων όπου και διδάσκονται στην σχολή του. Οι σπουδές πραγματοποιούνται κάθε 20 ημέρες τα Σαββατοκύριακα από διάφορους έμπειρους καθηγητές υψηλού επιπέδου κατάρτισης μιας και έχουν και αυτοί εκπαιδευτεί στην Κίνα και διαρκούν 2 έτη και στο τέλος της εκπαίδευσης θα απονεμηθεί το ΔΙΠΛΩΜΑ στην ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ όπου συμπεριλαμβάνει: ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ [ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟ] – ΜΟΧΑΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΔΙΑΓΝΩΣΗ – ΒΟΤΑΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΜΑΛΑΞΗ ΤUINA . WWW.AKADIMIA.GR

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!!!