K-Laser Therapy

K-Laser Therapy

K-Laser Cube 4

Η θεραπευτική δράση του K-LASER cube 4, με 4 διαφορετικά μήκη κύματος, μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια/όγκο ιστού, και με την ενέργεια του laser τα φωτόνια είναι σε θέση να διεισδύσουν σε 4 διαφορετικές στιβάδες ιστών, πρόαγοντας την υπεραιμία, την κυτταρική αναγέννηση, την ευκαμψία των ιστών, την μυοχάλαση με σκοπό την αναλγησία και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του πόνου.

Περιοχές και Πλεονεκτήματα θεραπείας

Η θεραπεία με λέιζερ βοηθά στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής των ιστών, ενισχύει την επούλωση-τόσο σε σκληρούς και μαλακούς ιστούς, συμπεριλαμβανομένων των μυών, των συνδέσμων, και επίσης ακόμα και τα οστά.

Αυξάνει την οξυγόνωση των ιστών και επιτρέπει τραυματισμένα ή κατεστραμμένα κύτταρα να απορροφήσουν τα φωτόνια του φωτός, το οποίο επιταχύνει την επούλωση. Η Class 4 θεραπεία με λέιζερ μπορεί να συνδυαστεί αποτελεσματικά και με άλλους τρόπους θεραπείας.

Η θεραπεία με laser μπορεί να είναι χρήσιμη στις οξείες κακώσεις, όπως θλάσεις, διαστρέμματα, τενοντίτιδες και οξείες ριζίτιδες, κακώσεις λόγω επαναλαμβανόμενης υπέρχρησης, όπως επικονδυλίτιδες, μυικοί σπασμοί (trigger points) αυχένα, ωμοπλάτης, μέσης, γλουτών, το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, και χρόνιες κακώσεις, όπως είναι παγωμένος ώμος και χρόνιες τενοντίτιδες ώμου και Αχιλλείου και η αρθρίτιδα.

  • Εφαρμογή χωρίς χρήση φαρμάκων ή τοπικών αναισθητικών.
  • Αναίμακτη, μη επεμβατική θεραπεία. και μπορεί να διενεργηθεί σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου,
  • Μικρή χρονική διάρκεια εφαρμογής(περίπου 10 λεπτά).
  • Η θεραπεία διεγείρει και αποτελεσματικά προάγει την διαδικασία αυτο-επούλωσης του οργανισμού.
  • Άμεση ανακούφιση του πόνου ή βελτίωση της κίνησης των άκρων μετά την συνεδρία.

Το K–Laser Cube 4 είναι το μοναδικό παγκοσμίως class 4 laser που διαθέτει την εξαιρετική λειτουργία-τεχνολογία ISP therapy protocol, η οποία επιτρέπει την επιλογή της σωστής διαμόρφωσης της συχνότητας (από 1 έως 20000 Hz) και της μέσης ισχύος (από 0,1 watt εως 20 watt). Ο ISP υπερπαλμός επιτρέπει στην ενέργεια να διεισδύει στις βαθύτερες στοιβάδες, χωρίς να προκαλεί υπερθέρμανση της επιφάνειας του δέρματος.

Το K – Laser Cube 4 αποτελεί την πιο καινοτόμο class 4 laser θεραπεία στον κόσμο, καθώς περιλαμβάνει το βέλτιστο εύρος μηκών κύματος που χρησιμοποιούνται στη φυσικοθεραπεία, προσφέροντας έως και 4 ταυτόχρονα (660nm, 800nm, 905nm, 970nm).

Είναι ένα λέιζερ υψηλής ισχύος που φτάνει μέχρι και τα 20 watt ισχύος και βασίζεται στην τεχνολογία της υπερπαλμικής εκπομπής (ISP therapy protocol), φτάνοντας έτσι στις βαθύτερες στοιβάδες, που μέχρι τώρα ήταν απροσπέλαστες, χωρίς να υπερθερμαίνει τις επιφανειακές.

Πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα αμερικανικής τεχνογνωσίας, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει άμεσα αποτελέσματα, είτε σε οξύ είτε σε χρόνιο στάδιο, σε μόλις 8-9 λεπτά θεραπείας.

Έχει αποσπάσει τα πρώτα βραβεία από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα παγκοσμίως και εχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο θεραπευτικό και χειρουργικό laser στον κόσμο.

Σε ποια μήκη κύματος γίνονται οι θεραπείες;

Σε αυτήν την περίπτωση, η μελανίνη στο δέρμα απορροφά πολύ καλά την ακτινοβολία των 660nm, εξασφαλίζοντας ότι μια μεγάλη δόση ενέργειας θα μεταφερθεί στους επιφανειακούς ιστούς.

Δεδομένου ότι το φως μπορεί να αναστείλει τη δημιουργία διαφόρων βακτηρίων και να προωθήσει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, η θεραπεία με το K – Laser Cube 4 έχει απίστευτα αποτελέσματα στην επούλωση των πληγών και την αναγέννηση νέων ιστών.

Το τερματικό ένζυμο στην αναπνευστική αλυσίδα είναι η οξειδάση του κυτοχρώματος c, το οποίο καθορίζει το πόσο αποτελεσματικά το κύτταρο μετατρέπει το μοριακό οξυγόνο σε ΑΤΡ.

Η υψηλότερη δυνατή απορρόφηση αυτού του ενζύμου είναι στα 800 nm όπου με την απορρόφηση των φωτονίων επιταχύνεται η διαδικασία παραγωγής ΑΤΡ.

Το οξυγόνο απελευθερώνεται με διαφορετικούς ρυθμούς από το αίμα. Όσο πιο γρήγορα συμβεί αυτό, τόσο περισσότερα καύσιμα θα έχει το κύτταρο ώστε να φέρει εις πέρας όλες τις φυσικές διεργασίες επούλωσής του.

Αυτό το μήκος κύματος απορροφάται εν μέρει από την αιμοσφαιρίνη, το νερό και τη μελανίνη μέσω του κυτοχρώματος. Όσο περισσότερο απορροφάται αυτή η ακτινοβολία τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του οξυγόνου που είναι διαθέσιμη στα κύτταρα.

Το αίμα είναι το κύριο σύστημα μεταφοράς των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, καθώς και του οξυγόνου στο κύτταρο. Το νερό στον οργανισμό απορροφά πολύ καλά αυτό το μήκος κύματος, έχοντας σαν αποτέλεσμα την μετατροπή της παρεχόμενης ενέργειας σε θερμότητα.

Έτσι λοιπόν, σε εντοπισμένα hot spots, στους εν τω βάθει ιστούς, δημιουργούνται διαβαθμίσεις της θερμοκρασίας σε κυτταρικό επίπεδο, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να διεγείρουν την τοπική μικροκυκλοφορία, φέρνοντας έτσι περισσότερο καύσιμο οξυγόνου στα κύτταρα.