Κρουστικά κύματα - PiezoWave II PLUS 60

Νευρο-Μυο- Σκελετικού Συστήματος - Συμφύσεων - Ασβεστώσεων καταπολέμηση φλεγμονής και trigger points

PiezoWave II PLUS 60 θεραπεία κρουστικών κυμάτων αποτελεί τη νεότερη γενιά συστημάτων κρουστικών κυμάτων από την Richard Wolf και την ELvation – παρέχει πλήθος από μοναδικά νέα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά. Έχει χρησιμοποιηθεί η πιεζοηλεκτρική τεχνολογία μονής και διπλής επίστρωσης για να δημιουργηθεί ένα μοναδικό εύρος από κεφαλές θεραπείας: εστιακές, επιφανειακή (planar) και η εντελώς νέα γραμμική. Η τεχνολογία: Τα κρουστικά κύματα Shockwaves χρησιμοποιούνται στην καθιερωμένη ιατρική πρακτική για περισσότερο απο 30 χρόνια. Παράγονται εξωτερικά του σώματος, διαδίδονται διαδερμικά εσωτερικά του σώματος και εστιάζονται με ακρίβεια όταν προσεγγίσουν τους επιθυμιτούς ιστούς. Η λιθοτριψία- ο κατακερματισμός των λίθων στα νεφρά ήταν απο τα πρώτα πεδία εφαρμογών των κρουστικών κυμάτων στην ιατρική. Σήμερα φορητές μονάδες μυοσκελετικών ενδείξεων όπως τενοντώδεις ασβεστοποιήσεις στον ώμο, επικονδυλίτιδα και άκανθα πτέρνας. Πολλά χρόνια ερευνών έχουν καταλήξει στην ανάπτυξη μιας νέας και μοναδικού τύπου κεφαλής με γραμμική εστίαση των κρουστικών κυμάτων, που επιτρέπει τους ιατρούς να θεραπεύουν μεγαλύτεες περιοχές ιστών, όπως τα σηραγγώδη σώματα.

Πλεονεκτήματα της θεραπείας:

 • Άμεση ανακούφιση από τον πόνο
 • Βελτιώση κινητικότητας ασθενούς
 • Εξαιρετικά φιλική προς τον ασθενή θεραπεία
 • Αποτελεσματικότητα χωρίς χρήση φαρμακευτικής αγωγής
 • Θεραπεία χωρίς την απαίτηση νοσηλείας των ασθενών
 • Σύντομοι χρόνοι εκτέλεσης θεραπείας 10 – 20 λεπτά αποκατάσταση μικρο κυκλοφορίας αγγειογέννεση
 • Εστιακή, γραμμική ή επιφανειακή εφαρμογή – βέλτιστη θεραπεία κρουστικών κυμάτων για κάθε ένδειξη
 • Εξαιρετική απόδοση με κεφαλές μονή και διπλής επίστρωση πιεζοηλεκτρικών στοιχείων
 • Πιεζοηλεκτρική τεχνολογία “άμεσης εστίασης” – ελάχιστος πόνος κατά την εφαρμογή
 • Σαφώς προσδιοριζόμενη, ακριβής εστίαση – βέλτιστο για διάγνωση και θεραπεία
 • Ρυθμιζόμενο βάθος θεραπείας με χρήση ειδικών επιθεμάτων γέλης
 • Ανεξάρτητη ρύθμιση βάθους διείσδυσης και επιπέδων ενέργειας

Ενδεικνυόμενες παθήσεις ESWT:

 • Αγκώνας του τένις
 • Τενοντώδεις ασβεστοποιήσεις στον ώμο
 • Αγκώνας του γκολφ
 • Θεραπεία μυοπεριτονικού πόνου – σημεία πυροδότησης πόνου (trigger points)
 • Ψευδάρθρωση
 • Σύνδρομο πόνου μεγάλου τροχαντήρα
 • Σύνδρομο επιγονατιδικού συνδέσμου
 • Σύνδρομο στρες μεσότητας κνήμης
 • Πελματιαία απονευρωσίτιδα
 • Άκανθα πτέρνας
 • Αχειλλοδυνία
 • Στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας

Θεραπεία Συνδρόμου Μυοπεριτονικού Πόνου – Σημείων Πυροδότησης Πόνου (Trigger Points)

Τα σημεία πυροδότησης πόνου (mTrP) είναι διακριτά, εστιασμένα, υπερευαίσθητα σημεία που συναντώνται συχνά στους σκελετικούς μύες αλλά μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλα μαλακά μόρια. Μπορούν να πυροδοτήσουν πόνο στο μυ που βρίσκονται ή στη γύρω περιοχή ή ακόμη και σε απομακρυσμένη από τον μυ περιοχή (αντανακλαστικός πόνος).
Με την Πιεζοηλεκτρική τεχνολογία κρουστικών κυμάτων τα σημεία πυροδότησης πόνου μπορούν να εντοπιστούν με πολύ μεγάλη ακρίβεια, πολύ εύκολα, γρήγορα ακόμη και αν βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα ιστών που δεν είναι προσεγγίσιμα με ψηλάφηση. Μπορούν να θεραπευτούν με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα και εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας θεραπεία.

Αποτελεσματικότητα

Τα εξωσωματικά κρουστικά κύματα θεωρούνται ως ένα μηχανικό ερέθισμα που προκαλεί βιοχημικές αλλαγές στα ζωντανά κύτταρα και που μπορεί να επηρεάσει τελικά την γενετική έκφραση των κυττάρων σε μοριακό επίπεδο και να οδηγήσει σε συγκεκριμένες επιθυμητές αντιδράσεις των ιστών. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως μηχανομετατροπή “mechanotransduction”.

Επιστημονικές ιατρικές εργασίες και δημοσιεύσεις, αναφορικές στη χρήση της υψηλής ακρίβειας τεχνολογίας πιεζοηλεκτρικών κρουστικών κυμάτων, επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των εστιασμένων κρουστικών κυμάτων στη θεραπεία ESWT καθώς και στη διάγνωση και θεραπεία των σημείων πυροδότησης πόνου.
Η θεραπεία ESWT είναι από τις πολύ λίγες ιατρικές τεχνολογίες που είναι αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων. Συστήνεται ότι η θεραπεία ESWT να χρησιμοποιείται ως ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα έναρξης της διαδικασίας ίασης για χρόνιες, παραμένουσες παθήσεις και την επαναεισαγωγή τους στη οξεία φάση της αποκατάστασης

Θεραπεία Στυτικής Δυσλειτουργίας

Τα προβλήματα στύσης (στυτική δυσλειτουργία, ΣΔ) μπορούν να εμφανιστούν σε άντρες όλων των ηλικιών και να έχουν αρνητική επίδραση στις σχέσεις και στη σεξουαλικότητα τους.

Νέες έρευνες παρουσιάζουν ποσοστά εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας ανά ηλικία:
2% 30-39 χρονών
10% 40-49 χρονών
16% 50-59 χρονών
34% 60-69 χρονών
53% 70-79 χρονών
Η θεραπεία με το Piezo Wave ED αναπτύχθηκε στη γερμανία ως μια καινοτόμος επιλογή για την αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας αγγειακής αιτιολογίας. Η εφαρμογή της θεραπείας δεν προκαλεί άγχος στους ασθενείς και προσφέρει μακροπρόθεσμη βελτίωση των συμπτωμάτων. Η θεραπεία είναι ανώδυνη, άμεση, εύκολη στην εφαρμογή και δεν απαιτεί χρήση αναισθησίας. Η αποτελεσματικότητα της θεραπείας αποδεικνύεται σε ανεξάρτητες κλινικές μελέτες.
Πρόσφατες δημοσιευμένες μελέτες παρουσιάζουν μακροπρόθεσμη βελτίωση στυτικής λειτουργίας σε ποσοστό 77% των ασθενών.

Η θεραπεία είναι εξωτερική χωρίς αναισθησία. Είναι ανώδυνη και διαρκεί μερικά μόνο λεπτά. Η κεφαλή θεραπείας τοποθετείται πάνω απο τα σηραγγώση σώματα και κινείται κατά μήκος. η θεραπεία επαναλαμβάνεται 1-2 φορές την εβδομάδα, μέχρι να επιτευχθεί ένα σύνολο 6 συνεδριών. Μέχρι σήμερα, καμία παρενέργεια της θεραπείας δεν έχει καταγραφεί.
Τα αποτελέσματα: Μια σειρά σύνθετων επιδράσεων των κρουστικών κυμάτων στους ανθρώπινους ιστούς είναι γνωστές στην ιατρική επιστήμη και έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. σε ότι αφορά τη στυτική δυσλειτουργία, έχουν επιβεβαιωθεί σημαντικές βελτιώσεις της μικρο-κυκλοφορίας μαζί με τη αγγειογένεση στους ιστούς του πέους μετά τη θεραπεία με κρουστικά κύματα.
Ρωτήστε μας για περισσότερες πληροφορίες. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμ