Human Tecar

Human Tecar

HUMAN TECAR
Τι είναι η θεραπεία Human Tecar®

Η θεραπεία TECAR που προσφέρεται στο πρότυπο κέντρο αποκατάστασης i-physio είναι μια μορφή συνδυασμένης διαθερμίας και ηλεκτροθεραπείας και είναι πολύ δημοφιλής στους επαγγελματίες αθλητές, ειδικά στους δρομείς.

Είναι η αυθεντική μεθοδολογία με ραδιοσυχνότητες για την άμεση ανακούφιση των μυοσκελετικών προβλημάτων κι όχι μόνο, που εφαρμόζει την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια στον βιολογικό ιστό. Η Human Tecar χρησιμοποιεί την τεχνική SHM (Synergistic Healthcare Methodology).

Είναι η SHM κατάλληλη για αθλητισμό;

Η SHM έχει καθιερωθεί στο χώρο του αθλητισμού. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου Human Tecar μέσω της τεχνικής SHM επιβεβαιώθηκε αρχικά στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού λόγω της ταχύτητας, της ακρίβειας και της διάρκειας των αποτελεσμάτων σε ένα ευρύ φάσμα μυοσκελετικών και νευρολογικών παθήσεων.

Έπειτα, η SHM πέρασε από τον αθλητισμό στα κέντρα φυσικοθεραπείας, αφού τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο χώρο του αθλητισμού και οι πολυάριθμες κλινικές μελέτες την οδήγησαν γρήγορα στο χώρο της καθημερινής φυσικοθεραπείας και της ιατρικής.

Τα χαρακτηριστικά της τεχνικής SHM της Human Tecar, που συμβάλλουν στην ταχύτητα των αποτελεσμάτων και στη θεραπευτική ακρίβεια, είναι δύο:

Η δυνατότητα εφαρμογής παρατεταμένων και συνεχόμενων θεραπειών, ακόμη και την ίδια ημέρα.

  1. Η δυνατότητα επιλεκτικής δράσης στους μαλακούς ιστούς – μυς, λεμφικά και αιματικά αγγεία, ιστούς με μεγάλη αντίσταση – οστά, τένοντες, χόνδρους, ινωτικούς και ασβεστοποιημένους ιστούς που μέσω ιδιαίτερων τρόπων λειτουργίας, ανάλογα με τις περιπτώσεις και τους στόχους, διαδραματίζουν τρεις βασικές δράσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα την ανάκτηση της αρθρικής λειτουργικότητας μέσω:
  2. Μιας δραστικής αναλγητικής δράσης, που επιτυγχάνεται δρώντας στο επίπεδο των υποδοχέων στις νευρικές απολήξεις.

  • Μιας παροχετευτικής δράσης στους ιστούς, που επιτυγχάνεται μέσω της ηλεκτρολυτικής κίνησης επεμβαίνοντας στο μικρόκυκλο.
  • Μιας έντονης διέγερσης στην περιφερική κυκλοφορία που επιτυγχάνεται χάρη στη ρύθμιση της ενδογενούς θερμοκρασίας.
  • Η SHM της Human Tecar είναι η καινοτόμος μεθοδολογία που άλλαξε τα δεδομένα στον τρόπο σχεδιασμού και εφαρμογής της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης.

Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζει η τεχνική SHM;

Η SHM της Human Tecar δρα αποτελεσματικά και άμεσα στην αντιμετώπιση ὀλων των οξείων και χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων, δρώντας αποτελεσματικά σε μυοσκελετικές βλάβες, όπως:

 

• Μυϊκές κακώσεις, π.χ. θλάσεις, ρήξεις, διαστρέμματα
• Μυϊκές παθήσεις, π.χ. ινομυαλγία, τενοντοελυτρίτιδες, τενοντοπάθειες
• Παθήσεις συνδετικού ιστού, π.χ. αρθρίτιδες χονδροπάθειες οστεοαρθρίτιδες, ρευματοπάθειες, ιερολαγονίτιδες
• Μυοσκελετικά σύνδρομα αυχενικής μοίρας, οσφυϊκής μοίρας, αυχενοβραχιόνια
• Σύνδρομα υπέρχρησης, π.χ. ο αγκώνας του τενίστα, το γόνατο του άλτη, ο ώμος του ρίπτη, το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, οι μεταταρσαλγίες, η φλεγμονή της πελματιαίας περιτονίας κ.λπ.
• Σύνδρομα υπερπροπόνησης, π.χ. το σύνδρομο καθυστερημένης κόπωσης (DOMS), που εμφανίζεται έπειτα από έκκεντρη άσκηση και χρόνια κόπωση.

Η τεχνική SHM μάς επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε αφ’ ενός την κινητοποίηση των υγρών λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας που επιφέρει στους ιστούς και αφετέρου την αύξηση της οξυγόνωσης που προκαλείται στους ιστούς.

Η τεχνική ενδείκνυται για θεραπείες επιφανειακών οιδημάτων από φλεβική και λεμφική στάση. Η βελτιστοποίηση της τροφικότητας από την αύξηση της τοπικής θερμοκρασίας, ακόμη και εις βάθος, ενδείκνυται και στη θεραπεία αγγειακών περιφερικών παθήσεων, όπως το διαβητικό πόδι, τα φλεβικά έλκη, τα έλκη κατακλίσεως κ.λπ.

Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζει η τεχνική SHM;

Η SHM εκτός από τη θεραπεία οξείων και χρόνιων μυοσκελετικών προβλημάτων, βοηθά:

 

• Στην ανάκτηση της δύναμης μετά από υπερφόρτωση λόγω έντονης άσκησης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς τραυματισμούς
• Στη γρήγορη επαναφορά μετά από τραυματισμούς
• Στην αϋπνία
• Στην πρόληψη παθήσεων λόγω προσωρινών διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος
• Στη σύντομη επάνοδο στις προπονήσεις που διεκόπησαν λόγω ανεπαρκούς δύναμης, ταχύτητας και αντοχής.

Η τεχνική SHM είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη στο «σύνδρομο overtraining», το οποίο εμφανίζεται πλέον πολύ συχνά στην καθημερινότητα κάθε φορά που ο οργανισμός καλείται να υπερβεί τα φυσικά όρια αντοχής του.

Παίζει ρόλο στην πρόληψη η τεχνική SHM;

Στη φυσικοθεραπεία, πρόληψη σημαίνει αποφυγή ακόμη και της ελάχιστης φλεγμονής ή σύσπασης της μυϊκής κόπωσης και του άγχους, που μπορεί να μετατραπούν σε οξείες ή χρόνιες μορφές παθήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζονται δυσκολότερα, με επιπτώσεις που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής και της άθλησης σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο.

 

Η SHM της Human Tecar χάρη στην ταχύτητα με την οποία είναι δυνατό να καταπολεμήσει ακόμα και τα πιο πολύπλοκα προβλήματα, υιοθετήθηκε ως τεχνική πρόληψης όχι μόνο στον επαγγελματικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου, αλλά και στην εργασιακή ιατρική.

Πώς η τεχνική SHM συνδέεται με την κινητική δυσλειτουργία/αναπηρία;

Η SHM εκτιμάται πολύ στο χώρο της κινητικής δυσλειτουργίας/αναπηρίας για τα οφέλη που προσφέρει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εφαρμόζεται πάρα πολλά χρόνια στον επαγγελματικό αθλητισμό υψηλού επιπέδου αυτού του χώρου ως μεθοδολογία θεραπείας οξείων και χρόνιων παθήσεων, στην πρόληψη και τη μυϊκή αποκατάσταση.