3Tesla Μαγνητικός Διεγέρτης

1-1

3Tesla Μαγνητικός Διεγέρτης (Salus Talent® A)

Η ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Το Salus Talent® είναι ένα μοναδικό παγκοσμίως θεραπευτικό μηχάνημα διαδερμικής μαγνητικής διέγερσης. Εισάγει μια νέα μέθοδο θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων όπου με τη χρήση πολύ ισχυρών παλμικών μαγνητικών πεδιών έως 3Τesla (=30.000Gauss), επιτυγχάνεται η εξ’επαγωγής (από απόσταση) διέγερση των ιστών του σώματος.

Ρυθμιζόμενη συχνότητα μέχρι 100Hz με μέγιστη τιμή μαγνητικής επαγωγής.

Επιστημονική Τεχνική ανάλυση

Η θεραπεία με το Salus Talent® αποτελεί μια νέα θεραπευτική μέθοδο. Το Salus Talent® A παράγει ισχυρούς παλμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πολύ μικρής διάρκειας, με συχνότητα που επιλέγει ο θεραπευτής. Το υψηλό ρεύμα κάθε παλμού όταν διαρρέει την κεφαλή-πηνίο, παράγει ένα μαγνητικό πεδίο, πολύ υψηλής μαγνητικής επαγωγής που φθάνει έως 3Τ (=30.000Gaus). Το μαγνητικό πεδίο που παράγεται είναι παλμικό λόγω των παλμών του ρεύματος που το παράγουν, περιοδικό με συχνότητα τη συχνότητα των παλμών ρεύματος και μεταβαλλόμενο σε ένταση (η ένταση ενός μαγνητικού πεδίου περιγράφεται από το μέγεθος της μαγνητικής επαγωγής Β), όπου η μαγνητική επαγωγή αυξάνει από το μηδέν όσο αυξάνει το ρεύμα που διαρρέει την κεφαλή μέχρι τη μέγιστη τιμή και μετά το μηδενισμό της στο τέλος του κάθε παλμού ρεύματος.

Η κεφαλή τοποθετείται σε απόσταση μερικών εκατοστών από το σώμα, πάνω από την πάσχουσα περιοχή ώστε οι μαγνητικές γραμμές του μαγνητικού πεδίου να τη διατρέχουν. Το ανθρώπινο σώμα είναι αγώγιμο και ως αγωγός του ηλεκτρισμού όταν βρεθεί από την επίδραση του μαγνητικού πεδίου, επάγονται πάνω του ρεύματα που η ένταση τους εξαρτάται από την ένταση του μαγνητικού πεδίου και διαρκούν όσο διαρκεί η επίδραση του μαγνητικού πεδίου. Λόγω της μεγάλης μαγνητικής επαγωγής του Salus Talent® A, τα επαγόμενα ρεύματα είναι τόσο ισχυρά που προκαλούν μυϊκή σύσπαση και διέγερση του νευρικού συστήματος.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ

Η χρήση μαγνητικών πεδίων είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες στη σύγχρονη ιατρική. Μερικές από τις γνωστότερες εφαρμογές είναι:

– μαγνητική τομογραφία, μη-επεμβατική απεικονιστική μέθοδος
– μαγνητοθεραπεία με παλμικά-μεταβαλλόμενα πεδία χαμηλής ισχύος για θεραπεία μυοσκελετικών προβλημάτων
– διακρανιακή μαγνητική διέγερση (Transcranial Magnetic Stimulation – TMS) για θεραπεία νευρολογικών και ψυχιατρικών παθήσεων

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Μια παρεμφερής θεραπευτική μέθοδος σε σύγκριση με το Salus Talent® A είναι οι μαγνητοθεραπείες με παλμικά-μεταβαλλόμενα μαγνητικά πεδία χαμηλής ισχύος. Οι συσκευές αυτές είναι ηλεκτρονικές συσκευές που αποτελούνται από μια κεντρική μονάδα στην οποία συνδέονται είτε μικρά πηνία που τοποθετούνται τοπικά στην επιθυμητή περιοχή του σώματος είτε κυλινδρικά πηνία που περιβάλλουν το σώμα εγκατεστημένα σε ειδικά κρεβάτια.

Οι διαφορές της κλασσικής μαγνητοθεραπεία είναι:
– εφαρμόζει πεδία μέχρι περίπου 100Gauss (=0,01Tesla), τα οποία δεν είναι ικανά να προκαλέσουν διέγερση του μυϊκού και νευρικού συστήματος
– η θεραπευτική της δράση περιορίζεται στην αναλγησία και πόρωση καταγμάτων
– τα μαγνητικά πεδία είναι ασθενή και δεν δημιουργούν καμία αίσθηση στον ασθενή
– μεγάλοι χρόνοι θεραπείας ανά συνεδρία 20-30 λεπτά

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

Το Salus Talent® A επιδρά στο σώμα μέσω των μαγνητικών πεδίων που παράγει μέσω 2 βασικών μηχανισμών:

 1. Διέγερσης εν τω βάθει μυϊκών και νευρικών ιστών λόγω των ισχυρών μαγνητικών πεδίων που εισέρχονται σε όλο το βάθος και κινητοποιούν το σύνολο των δομών, σε σύγκριση με την ηλεκτροθεραπεία της οποίας η πορεία διάδοσης των ρευμάτων είναι κυρίως επιφανειακή. Αυτή η επίδραση στοχεύει περισσότερο στην αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων όπως καταστροφή περιφερειακών νεύρων, απονευρωμένοι μύες, ατροφία, μυϊκοί σπασμοί, αγκύλωση, μυϊκή ενδυνάμωση, κινητοποίηση αρθρώσεων και άλλες
 2. Μαγνητικός συντονισμός όλων των κυττάρων του σώματος μέσω του παροδικού προσανατολισμού της μαγνητικής ροπής των στοιχείων με περιττό αριθμό πρωτονίων στον πυρήνα τους (κυρίως υδρογόνου). Μέσω αυτού του βιολογικού φαινομένου αντιμετωπίζονται προβλήματα πόνου, τενοντίτιδες, αρθρίτιδες, κατάγματα και άλλες

Η συνισταμένη επίδραση των παραπάνω δημιουργεί συνοπτικά τις παρακάτω βιολογικές επιδράσεις:
– αναλγησία με παραγωγή ενδορφινών
– βελτίωση λειτουργίας κυτταρικής μεμβράνης μέσω αντλίας K-Na που καθορίζει διαπερατότητά της
– ρύθμιση λειτουργίας νευρικού συστήματος συμπαθητικού-παρασυμπαθητικού
– υπεραιμία
– αύξηση λευκών αιμοσφαιρίων
– αύξηση παραγωγής κολλαγόνου
– ταχύτερη ασβεστοποίηση
– αντιφλεγμονώδης δράση
– αύξηση μεταβολισμού

ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

 • Παθήσεις Σπονδυλικής
 • Στήλης
 • Χρόνιο/Οξύ Λουμπάγκο
 • Χρόνια/Οξεία
 • Οσφυαλγία
 • Σπονδυλίτιδα
 • Διαταραχές του
 • Νευρικού Συστήματος
 • Καταστροφή Νευρικών
 • Κυττάρων
 • Εκφυλιστική Αρθρίτιδα
 • Ρευματοειδής Αρθρίτιδα
 • Αυχενικό Σύνδρομο
 • Παγωμένος Ώμος
 • Πόνος Προστάτη

* Η θεραπευτική επίδραση του Salus Talent® A δεν περιορίζεται στις παραπάνω ενδεικνυόμενες παθήσεις. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται επιστημονική έρευνα και κλινικές μελέτες για τον καθορισμό και νέων παθολογικών καταστάσεων όπου η εφαρμογή του Salus Talent® A έχει ευεργετική επίδραση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

– Μη επεμβατική, φυσική μέθοδος θεραπείας με άμεσα και εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα

– Απόλυτα ασφαλής μέθοδος λόγω διαδερμικής από απόσταση και χωρίς επαφή χρήσης μαγνητικών πεδίων

– Εύκολη και γρήγορη εφαρμογή πάνω από ρούχα

– Σύντομη διάρκεια θεραπείας μετά την οποία ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες

– Αυξημένη ικανοποίηση ασθενούς χωρίς πρόκληση πόνου κατά την εφαρμογή χωρίς παρενέργειες